KPN

Datamigratiefabriek

Over KPN

KPN is een toonaangevende leverancier van ICT-diensten. Met een breed scala aan producten en diensten bedient KPN met verschillende merken een groot aantal diverse klantgroepen – in binnen- en buitenland. Van prepaid bellen in de VS, tot interactieve HD-televisie in Nederland.

Referentieproject

De ‘Data Migration Factory’ is een groot datamigratie project, waarin klantgegevens van de oude applicaties worden gemigreerd naar een nieuw klantbeheer, facturatie en provisioning platform. Dit nieuwe platform ondersteunt KPN’s strategie om van koper technologie over te stappen naar glasvezel technologie. Het projectteam is verantwoordelijk voor het ontwikkelen van een methode die de migratie van 1,8 miljoen klanten mogelijk maakt. MusQueteer levert project management en datamigratie-experts om ervaring, werkwijzen en best practices aan het project bij te dragen.

De uitdaging

Met meer dan 27 bron- en doelapplicaties en meer dan 100 FTE’s is het data-migratieproject erg groot en complex. Het project is uitdagend omdat het bron- en doelapplicatielandschap constant verandert en omdat de bedrijfsomgeving zeer dynamisch is. Daarom is een duidelijke strategie en een flexibele en actieve houding van alle teamleden een vereiste voor het project.

De benadering

MusQueteer heeft zijn best practices tijdens dit project ingezet. Ook is het concept ‘war-mode’ geïntroduceerd: wanneer een kritiek probleem zich voordeed werd ad hoc een multidisciplinair team aangesteld om binnen vier uur een tijdelijke of permanente oplossing te vinden.

De resultaten

MusQueteer heeft bijgedragen aan een succesvolle proefmigratie. In de volgende fase wordt het grootste gedeelte van de klanten gemigreerd.

Het team

Het projectteam bestaat uit onshore consultants, en offshore testers en ontwikkelaars. MusQueteer is onderdeel van het onshore team en bestaat uit een project manager en een datamigratie-expert die de testteams ondersteunen.