Nuon

Mission Impossible 3

Over Nuon

Nuon is een onderneming die met 6.000 medewerkers ruim 2,6 miljoen consumenten, bedrijven en organisaties in Nederland en België van energie voorziet. Nuon produceert en levert gas, elektriciteit, warmte en koeling en biedt haar klanten een scala aan energiebesparende producten en diensten.

Referentieproject

Datacenter ontbundeling: ‘Mission impossible 3’ (2010). In het kader van de verplichte afsplitsing tussen Alliander en Nuon moesten alle Nuon websites van het ene datacenter naar het andere worden gemigreerd.

De uitdaging

Vanwege de geringe afsplitsingstijd tussen Alliander en Nuon, kreeg het project de naam ‘Mission Impossible’. De uitdaging was om alle Nuon websites (≥ 200 sites, intranet en internet, met inbegrip van haar databases) binnen 3 maanden zonder onderbreking of impact op de bedrijfsvoering van het ene datacenter naar het andere te verplaatsen.

De resultaten

Alle websites zijn binnen de gestelde termijn succesvol en zonder onderbreking van de bedrijfsvoering gemigreerd.

Sleuteleigenschappen project
  • Data-validatie
  • 99% van alle klantgegevens gecontroleerd
  • Data-kwaliteitsinstrumenten
  • SQl server integration (SSIS)
  • Rapport automatisch gegenereerd
  • Managen van het data-opschoningsteam

“Met toewijding, moed, geloof in de mogelijkheden, lef en het doorbreken van barrières werd wat als onmogelijk werd beschouwd mogelijk gemaakt, en werd ervoor gezorgd dat het ontbundeling programma op schema bleef.”

Ron van de BergProgramma manager Nuon