Oxxio

Datavalidatie en -opschoning

De uitdaging

Dankzij de snelle groei en een aantal overnames in de afgelopen jaren, bestaat het Oxxio IT-landschap uit een aantal onderling afhankelijke systemen. Het resultaat is een complex en geavanceerd bedrijfsinformatiesysteem. De uitdaging was om ​​grondige kennis van de Oxxio bedrijfsprocessen en de verschillende datamodellen te verkrijgen om vervolgens data kwaliteitsrapporten te verstrekken.

De resultaten

MusQueteer heeft meer dan 99% van alle klantgegevens gecontroleerd en gevalideerd op juistheid en interne consistentie en waar nodig datavervuiling gecorrigeerd. Er zijn oplossingen ontwikkeld en overgedragen aan Oxxio om onafhankelijke en permanente kwaliteitscontrole van de gegevens mogelijk te maken. Daarnaast heeft musQueteer Oxxio geadviseerd hoe de hoeveelheid datavervuiling in het systeem verminderd kan worden.

Over Oxxio

Oxxio is de vierde grootste energieleverancier van Nederland. Onder het motto “Slim met Energie” helpen ze klanten om het energieverbruik te verminderen door het aanbieden van producten zoals ‘EnergieMonitor’  en ‘Smart Metering’.

Referentieproject

Datakwaliteit-project (2009-2010): musQueteer heeft een datavalidatie en -opschoningsaanpak toegepast die deel uitmaakt van hun data-migratiedienst.

Het team

Het musQueteer team was verantwoordelijk voor projectmanagement, het functioneel en technisch ontwerp en het managen van het data-opschoningsteam. Daarnaast bestond het data-kwaliteitteam uit programmeurs, data-opschoners en vertegenwoordigers van elke Oxxio bedrijfsafdeling: customer service, operations, sales en marketing, finance en control, inkoop en verkoop en credit management.

Functionaliteit

MusQueteer leverde datakwaliteitsinstrumenten voor de kwaliteitsbewaking van gegevens van Oxxio en voor het lokaliseren van datavervuiling, waaronder uitbreidingen en verbeteringen aan de bestaande managementrapportages.

Technologie

De datakwaliteitsinstrumenten zijn op een SQL Server Integration Services (SSIS) platform ontwikkeld en draaien op een Oxxio MS SQL Server, waarvan het data-kwaliteitsrapport automatisch gegenereerd wordt in Excel.

“Het musQueteer team heeft een uitzonderlijk hoog niveau van verantwoordelijkheid van levering getoond zonder in te korten op flexibiliteit, wat voortdurend werd vereist door Oxxio operaties.”

Walter HalberstadtCIO, COO Oxxio